Да се отнеме ли лицензът на КТБ?

21.07.14 9192 гласа

Гуверньорът на централната банка Иван Искров заяви, че БНБ не е против пазарно решение на проблема с КТБ, но е длъжна да отнеме лиценза на банкатаБ при отрицателен капитал.
Депутатите от ДПС Делян Пеевски и Йордан Цонев внасят законопроект за КТБ.
Оманският фонд е заявил интерес за оздравяване на Корпоративна търговска банка, но без участието на мажоритарния собственик Цветан Василев.
На 20 октомври В БНБ е внесен одитният доклад за качеството на активите на поставените под надзор банки от групата КТБ.
На 21 септември трябва да има яснота за бъдещето на КТБ.
На 11 юли управителят на БНБ обяви, че лицензът на Корпоративна търговска банка ще бъде отнет. Сметките на гражданите и фирмите в КТБ ще бъдат прехвърлени в Креди Агрикол България, която ще бъде одържавена.
В интервю за ''Стандарт'' от 21 юли премиерът Пламен Орешарски се обяви за ''съхраняване'' на КТБ и коментира, че схемата за затваряне на банката е най-скъпа от всички останали варианти.
На 18 юли финансовият министър Петър Чобанов е провел разговор с изпълнителния директор на Държавния резервен фонд на Султаната Оман Абдулсалам Ал Муршиди и го е уверил, че ще се даде възможност на сегашните акционери да осигурят необходимия ресурс (капитал и ликвидност), като държавните институции ще се намесят съобразно правомощията си по закон само ако акционерите не успеят.
Според източник на ''Ройтерс'' Държавният инвестиционен фонд на Оман и други акционери в българската КТБ ще се опитат да стабилизират българската банка.
ЕК обяви начало на наказателна процедура срещу България заради КТБ и банка ''Виктория''.

Резултати
Да се отнеме ли лицензът на КТБ? Резултати