И Тед Кочев защити Пирин (видео)

stat
16:09  |  15 януари 2018 | Общество / Редактор Десислава Димитрова /    |  видео
Режисьорът отправи видеопослание на български език Режисьорът отправи видеопослание на български език
Сн.: Официална фейсбук страница
Видео: Тед Кочев за Пирин

Известният холивудски режисьор от български произход Тед Кочев подкрепи във видеопослание природозащитниците, които протестират срещу застрояването на Пирин.
Авторът на екшъна "Първа кръв" публикува обръщението си във Фейсбук. В него той заяви на български език:
 
"Скъпи българи, казвам се Тед Кочев - аз съм режисьор и аз съм българин! Веднага щом разбрах за това, което става в България в момента, реших да запиша това послание, за да изразя моята подкрепа за всички, които се борите за Пирин. Адмирирам вашата готовност и смелост. Всички трябва да се чувстваме много щастливи, че още има места по света като Пирин, недокоснати от човешка ръка.

Аз живея на тази земя дълго време и съм видял много ски курорти, мога с болка да ви кажа, че веднъж когато природата е унищожена, остава унищожена завинаги. И като всичко красиво в живота, трябва да се пази.

На добър час в това благородно дело, дано гласовете ви бъдат чути, не се предавайте!".

Неотдавна двама холивудски актьори - Леонардо Ди Каприо и Джарет Лето, подкрепиха кампанията на международната природозащитна организация WWF, срещу застрояването на Пирин.

През уикенда хотелиерът от Банско Никола Вапцаров, потомък на поета Никола Вапцаров, пък заяви, че втори кабинков лифт е напълно излишен.

„Едното е да се отворят повече каси, другото е да се комбинира извозване на туристите догоре с бусчета, както и да се увеличи скоростта на лифта. В Банско се говори от всички, че той работи на минимална скорост. Не може, когато има например ски олимпиада, да няма грам опашка, а в моменти, в които градът е почти празен, да стават километрични опашки. По този начин се създава впечатлението, че има проблем, а проблемът се създава от „Юлен”. Те действат с подмушване. Сега искат да сложат още една кабинка, след това ще започнат: „Малко ще изсечем, за да има ски, да има спорт, децата да са добре”, заяви още Вапцаров. 




Последно в Общество


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.