Йордан Лечков иска отвод на съда

stat
12:21  |  19 април 2010 | Политика / Автор Надежда Христова /    |  видео
Йордан Лечков изрази недоверие към местните магистрати и се усъмни в конфликт на интереси Йордан Лечков изрази недоверие към местните магистрати и се усъмни в конфликт на интереси
Сн.: БГНЕС
Видео: Лечков: Прокуратурата да си докаже обвиненията

Кметът на Сливен Йордан Лечков заяви на пресконференция, че ще поиска отвод на съда, който трябва да вземе решение по внесеното искане от прокуратурата за отстраняването му от длъжност.

Лечков изрази недоверие към местните магистрати и се усъмни в конфликт на интереси, предаде БТА.
На 16 април Окръжната прокуратура в Сливен внесе в съда искане за отстраняване на Йордан Лечков от заеманата от него длъжност кмет на община Сливен. Ден по-рано на Лечков бяха предявени 7 обвинения за извършени престъпления по служба.
По-рано от Окръжната прокуратура съобщиха, че е внесено искане в Окръжния съд за отстраняването на Лечков от длъжност заради предявените обвинения за извършени престъпления по служба. От съда съобщиха, че делото е разпределено на съдия-докладчик, който се запознава с материалите по него и до края на деня вероятно ще бъде обявена дата за разглеждането на искането на прокуратурата.

Днес Лечков съобщи, че по своя инициатива служителите от общинската администрация са изразили готовност да излязат на протест пред сградата на Съдебната палата заради прокурорското искане за отстраняването му. В отговор на въпрос Йордан Лечков заяви, че няма да подаде оставка сам, за да предизвика предсрочни избори. Той раздаде копие на акта за предявените му обвинения, които окачестви като несериозни, защото ставало дума "за тротоарна клюка".

Вижте видео от пресконференцията на Йордан Лечков







Последно в Политика


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.