Радев към Меркел: България разчита на Вашата подкрепа

stat
11:43  |  15 март 2018 | Политика / Редактор Десислава Димитрова /  
Ангела Меркел беше избрана за четвърти път за канцлер Ангела Меркел беше избрана за четвърти път за канцлер
Сн.: БТА

Президентът Румен Радев поздрави Ангела Меркел с преизбирането и за четвърти път за федерален канцлер на Федерална република Германия.
"Като страна, председател на Съвета на Европейския съюз, България разчита и се надява на Вашата активна и действена подкрепа за успешното реализиране на целите и приоритетите, които сме си поставили", се казва в писмото на българския държавен глава, цитирано от неговия прессекретариат.

"Бих желал да изразя желанието на българския народ за задълбочаване и укрепване на стратегическите отношения между нашите държави, основани на дълбоките исторически връзки и тясното ни партньорство в рамките на ЕС и на НАТО", подчертава още Радев.

Вчера Ангела Меркел положи клетва за четвърти мандат на поста, след като Бундестагът (долната камара на парламента) одобри избирането й на поста шест месеца след изборите. Тя се закле "с Божията помощ да посвети всичките си сили, за да работи за добруването на германския народ" и "да пази и брани основния закон и законите на федерацията".




Последно в Политика


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.