Йорданка Фандъкова: Увеличаваме автобусите до Витоша

stat
09:24  |  16 януари 2018 | Общество / Автор Калин Каменов /  
Йорданка Фандъкова гарантира по-добър достъп до Витоша Йорданка Фандъкова гарантира по-добър достъп до Витоша
Сн.: БТА

Следващият уикенд ще бъде увеличен броят на автобусите по най-натоварената линия до Витоша. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова пред БНТ. По думите й темата "Витоша" се дебатира непрекъснато.

 

„Директният ангажимент на общината е осигуряването на автобусния достъп до планината. Възложила съм и още следващата събота и неделя ще бъде увеличен броя на автобусите по линия 66, които са за „Алеко“ – най-натоварената линия“, каза тя.

 

По думите й освен, че ще се намали интервала между автобусите, ще има такъв, който да спира на долната станция на лифта. По думите й организацията и координацията между службите трябва да е такава, че да се осигурява добра проходимост на пътя.

 

„Големият дебат е по отношение на състоянието и възможността за инвестиции в лифтове и влекове на планината. Това е тема, която от години стои в дневния ред на обществото. Важно е да кажа, че възложих към редовните проверки, които прави Изпълнителната агенция по метрологичен и технически надзор за техническото състояние на съоръженията. Възложих да се направи и междуведомствена група, така че към тези проверки да се включат и колегите от строителен контрол“, коментира Фандъкова.

 

По думите й това ще се случи още тази седмица. Кметът на София поясни, че през последните няколко дни този дебат се политизира. "Моето категорично мнение е, че Витоша трябва да има възможности както за летен, така и за зимен туризъм, без да има никакво друго строителство освен спортни съоръжения“, допълни кметът на София. Според нея е важно да се вземе това решение и то се съдържа в промяната за управление на природен парк „Витоша“.






Последно в Общество


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.