Паднали скали спряха влакове за близо 8 часа

stat
10:36  |  22 март 2018 | Общество / Редактор Лилия Чалева /  
Срутването е станало от южната страна на тунела близо до град Баня Срутването е станало от южната страна на тунела близо до град Баня
Сн.: БНР

Паднали скали спряха влаковете по жп линията Пловдив-Карлово в района между Долна махала и Карлово рано тази сутрин. Движението бе възстановено след близо 8 ч.
Срутването е станало между спирките „Светлина“ и „Отдих“, от южната страна на тунела близо до град Баня. Леки материални щети са нанесени на намиращия се на мястото на инцидента влак, който е тръгнал по разписание в 6,20 часа от Пловдив за Карлово. Скалната маса е счупила стоп сигнализацията в задната част на влака. Пострадали хора няма.

От БДЖ съобщиха, че пътниците от крайградските пътнически влакове 82201 (Пловдив-Карлово) и 82202 (Карлово-Пловдив) са превозени с автобуси в участъка Долна махала-Баня. Осигурен е превоз с автобуси и за пътниците от всички влакове през деня до възстановяване на движението по направлението Пловдив - Карлово.

Тежка механизация и аварийни екипи на НКЖИ отпътуваха към мястото на свлечените скални маси за да разчистят терена.  От железопътната компания съобщиха, че придвижването им е трудно, защото районът е достъпен единствено по железен път.

Оказа се, че падналата скална маса е с обем от 50 куб. м.

Движението бе възстановено в 14.15 часа.










Последно в Общество


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.