Борисов се видя с президента на Черна гора и замина за Баку

stat
11:31  |  15 януари 2018 | Политика / Редактор Десислава Димитрова /  
Бойко Борисов ще посети Баку по покана на президента Илхам Алиев Бойко Борисов ще посети Баку по покана на президента Илхам Алиев
Сн.: Министерски съвет

Премиерът Бойко Борисов се срещна с президента на Черна гора Филип Вуянович, след което замина с делегация на посещение в Азербайджан.
Двамата с Вуянович са обсъдили европейската перспектива на страните от Западните Балкани, която е сред приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС, съобщиха от пресслужбата на кабинета. 

България потвърждава готовността си да продължи да помага за преговорния процес на Черна гора. По време на разговора е било дискутирано и регионалното сътрудничество. Двамата са били единодушни, че темата за "свързаността" е изключително важна за укрепването и икономическото развитие на региона, се казва още в съобщението.

Бойко Борисов ще бъде на работно посещение в Азербайджан днес и утре по покана на президента Илхам Алиев, информираха още от пресцентъра на МС. По време на визитата двамата ще проведат среща "на четири очи", след която ще се състоят пленарни разговори. В тях ще участват и министрите на енергетиката Теменужка Петкова, на икономиката Емил Караниколов, на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

В рамките на посещението министър-председателите Борисов и Артур Расизаде ще открият първата в историята на България и Азербайджан авиолиния между София и Баку. Редовната въздушна линия ще благоприятства свързаността и развитието на всички сфери в двустранните отношения и ще способства за по-ефективното и икономично придвижване на гражданите между западния бряг на Каспийско море и Балканите, се подчертава в официалното съобщение.




Последно в Политика


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.