Борисов разбрал: Само аз нямам нищо общо със сделката за ЧЕЗ

stat
11:10  |  14 март 2018 | Политика / Автор Калина Петрова /  
Бойко Борисов: Хубаво е, че и тази комисия я има, за да може тази манипулация на обществото най-после да се премахне Бойко Борисов: Хубаво е, че и тази комисия я има, за да може тази манипулация на обществото най-после да се премахне
Сн.: БТА

Подкрепихме създаването на анкетна комисия за продажбата на ЧЕЗ, защото от изказването вчера разбрах, че аз не ги подкрепям.
Това каза в началото на днешното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов. Нека да се извади всичко през годините за ЧЕЗ. От изказването вчера на представител на ЧЕЗ разбрах, че не ги обичам, а довчера опозицията ме обвиняваше, че ги обичам и, че през годините аз съм им пречил, коментира Борисов. 

През годините сме проверявали всички електроразпределителни дружества. Тук не става въпрос за харесване и нехаресване, а за изпълняване на ангажименти. Нека всичко стане ясно в парламента, заяви премиерът.

"Не сме пречили на никого, а сме искали ЕРП-тата да спазват законите. Изпращали сме проверки и на трите дружества, има наказания. ДКЕВР и прокуратурата са установявали нарушения", каза още министър-председателят.

Аутсорсването на дейностите им през годините и за какви пари ставаше въпрос, не влагаха достатъчно в електропреносната и разпределителна системата, което им е ангажимент, поясни Бойко Борисов, който призова всичко това да се занесе в парламента. 

Премиерът разпореди на министрите Дончев, Горанов, Петкова  оттук нататък - направете с юристите на своите министерства много ясен план и стратегия.

Хубаво е, че и тази комисия я има, за да може тази манипулация на обществото най-после да се премахне, поясни премиерът.

Преди началото на заседанието премиерът Борисов честити рождения ден на вицепремиера Валери Симеонов. "Да честитим рождения ден на Валери Симеонов! Да е жив и здрав", каза министър-председателят.




Последно в Политика


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.