Шотландски депутат рапира анти Брекзит по време на дебат

stat
11:23  |  11 януари 2018 | По света / Редактор Таня Тодорова /  
Хана Бардел, депутат от Шотландската национална партия Хана Бардел, депутат от Шотландската национална партия
Сн.: Euronews

Шотландски депутат изпълни анти Брекзит рап по време на дебат в парламента, за да обърне внимание на риска от решението на Обединеното кралство да напусне ЕС.
След дълга реч по време на дебат за законопроекта за търговия на правителството, Хана Бардел, депутат от Шотландската национална партия (SNP), каза пред колегите си депутати в Уестминстър във вторник (9 януари), че иска да сподели "нещо лирично".

Депутатът продължи с изпълнението на кратко рап парче, в което се говори за опасности за бъдещето на търговските отношения и британската икономика.

"B, R, E, X, I, T, хранени с Брексит?" - започна политикът, преди да изброи проблемите, които се предвиждат при напусне на ЕС, включително отпадащите възможности за търговия, пътуване и образование.

"Да се ​​съберем и да спрем тази мъка, ние не се нуждаем от тази брекситна бъркотия", се казва още в текста на песента.

Депутатката каза пред Euronews, че е вдъхновена да напише текста, след като е гледала телевизионно интервю с популярния британски рапър професор Грийн.
"Ако искаме да достигнем до по-широка аудитория, понякога трябва да се използват различни тактики", каза тя.

Политикът добави, че рап парчето има желания ефект, защото "хората са говорили за проблема и са направили дебат, който може би нямаше да има толкова широко покритие".







Последно в По света


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.