Сигнал за бомба е получен в мисията ни към ЕС

stat
19:31  |  15 януари 2018 | По света / Редактор Мануел Насименто /  
Постоянното представителство на България към ЕС в Брюксел Постоянното представителство на България към ЕС в Брюксел
Сн.: Google maps

Сигнал за бомба е получен в Постоянното представителство на България към ЕС в Брюксел, съобщи говорителят на дипломатическата мисия Геновева Червенакова.
Тя уточни, че сигналът е бил анонимен. Своевременно са били уведомени съответните белгийски служби. Служителите са изведени от сградата на мисията.

Край сградата са пристигнали екипи на полицията, видя кореспондент на БТА. Движението в района не беше спряно, но беше отцепен периметър около сградата.

По-късно става ясно, че взривно устройство в сградата не е открито. Представителството ни в Брюксел ще продължи работата си в нормален график.

Наскоро от МВР съобщиха, че е установен  подателят на телефоните обаждания за поставени взривни устройства на летище "София", НДК и Народното събрание от последните дни.

Той е на 45 години, българин и се намира в страна от Европейския съюз, каза пред журналисти директорът на СДВР Ивайло Иванов.

Извършителят е подал множество сигнали, освен до обекти в страната и до различни европейски институции, например Европейската комисия.






Последно в По света


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.