Проф. Александър Маринов: С вота БСП поставя капани

stat
11:54  |  14 декември 2017 | Политика / Автор Калина Петрова /  
Александър Маринов: ДПС няма интерес да напада сериозно ГЕРБ, целта ѝ е много ясна – да натири ”Обединените патриоти” Александър Маринов: ДПС няма интерес да напада сериозно ГЕРБ, целта ѝ е много ясна – да натири ”Обединените патриоти”
Сн.: YouTube

БСП допуска грешки при внасянето на вот на недоверие поради недостатъчно сериозно обмисляне и подготовка на основните си политически стъпки.
Това заяви политологът проф. Александър Маринов по повод обявеното внасяне на вот на недоверие срещу правителството на ГЕРБ.

По думите му има опасност БСП "като рие, да пада на гърба ѝ това, което изрива“, защото залагането на капани предполага обмисляне и е глупаво да заложиш капан и да се хванеш в него.

"Не съм сигурен дали това е умишлено нагласено или просто БСП се движи по инерция по хода на събитията и много често в резултат на моментни недобре калкулирани импулси, посочи проф. Маринов пред "Фокус".

"Не един и два пъти БСП, по инициатива на своя лидер, започва спорове и полемики, които се оказва, че не работят в нейна полза или не печели така, както би се очаквало, при инициирането на сериозен политически ход.

ДПС не се хваща на тази игра, а играе своя и накрая пак БСП ще опере пешкира, както се е случвало многократно. ДПС няма интерес да напада сериозно ГЕРБ, целта ѝ е много ясна – да натири "Обединените патриоти" от властта и да заеме тяхното място. ДПС са съвсем наясно, че в обозримо бъдеще БСП няма да има куража да прави коалиция с тях, т. е. - сега надлъгването тече не само между управляващи и опозиция, но и между двата сегмента на опозицията.“, коментира професор Маринов.

Според него от ДПС така ще участват в дебата по вота на недоверие, че ще се стремят да насочат своите атаки към строго определени неща и фигури в управлението, срещу които за тях е изгодно да отправят нападки.

Проф. Александър Маринов уточни, че ДПС обвинява ГЕРБ само за вкарването на "Обединените патриоти" във властта и първата атакувана фигура ще бъде вицепремиерът Валери Симеонов.




Последно в Политика


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.