КЗК и КЕВР ще проверяват продажбата на ЧЕЗ

stat
12:03  |  23 февруари 2018 | Политика / Редактор Таня Тодорова /  
Делян Добрев призова да не се драматизира Делян Добрев призова да не се драматизира
Сн.: БТА

Сделката за ЧЕЗ ще мине през щателна проверка от КЗК и КВЕР и други институции, посочи председателят на енергийната комисия Делян Добрев/ГЕРБ/.
Той самият по-рано тази сутрин изрази притеснения пред медиите от сделката. Вицепремиерът Валери Симеонов определи сделката за продажбата на ЧЕЗ като изненадваща.

Толкова ли държавата няма 320 милиона евро, за да си върне контрола върху националната сигурност, коментираха от "БСП за България" в декларация във връзка с продажбата на ЧЕЗ.

По думите на Делян Добрев обаче по темата не трябва да се драматизира. В крайна сметка в България си има институции, няма защо вие да ги призовавате да си вършат работата, припомни той на лявата опозиция.

Не приемаме вашия подход на одържавяване, каза също Добрев на Корнелия Нинова. И припомни, че преди 3-4 години при управлението на БСП всяка година енергетиката е губела по около 800 млн. лв..
И с подкрепата на всички парламентарни групи решихме този проблем, да не се опитваме с енергетиката да правим политика, призова председателят на енергийната комисия.

Няма нужда да омаловажавате срещите на премиера Борисов, защото те не са просто някакви вечери, за които вие говорите, бе съветът му към БСП. На въпросната вечеря с премиера на Белгия са присъствали 12 лидери от ЕС, единственият лидер от Балканския полуостров е Бойко Борисов и вие трябва да се радвате на това или поне да не го омаловажавате по начина, по който го правите, упрекна той левицата и нейния лидер Нинова, заради декларацията в началото на парламентарния контрол.




Последно в Политика


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.