И EVN започва преговори с НЕК

stat
22:12  |  23 април 2014 | Политика / Редактор Елица Петрова /  
Компанията EVN е внесла в НЕК предложение как да бъде уреден съществуващият търговски спор Компанията EVN е внесла в НЕК предложение как да бъде уреден съществуващият търговски спор
Сн.: plovdiv.evn.bg

Дружеството, което снабдява с ток Югоизточна България - EVN, започва преговори с Националната електрическа компания за уреждане на финансовия спор между тях.
Това съобщиха от EVN България Електроснабдяване ЕАД. Дружеството е внесло в Националната електрическа компания предложение как да бъде уреден съществуващият търговски спор между двете компании за невъзстановените разходи на EVN EС, произтичащи от задължението за изкупуване на енергията от ВЕИ производители.

Предложението е изпратено и до енергийния регулатор - ДКЕВР.

Така след ЧЕЗ това е второто дружество, предложило чрез преговори да се постигне споразумение по твърдението на НЕК, че трите електроразпределителни дружества й дължат над 300 млн. лв., които те са си приспаднали вместо да платят на държавната компания.

В отделно писмо дружеството е поискало от ДКЕВР да се отложи насроченото открито заседание на комисията на 28 април. На тази дата се предвиждаше регулаторът да се произнесе по започнатата процедура за отнемане на лицензите на трите електроразпределителни дружества. Датата беше определена на предходното заседание, на което стана известно, че НЕК е представила нови доказателства за задълженията на трите електроразпределителни дружества.

Искането на EVN за отлагане на датата е, за да се запознае с въпросните доказателства.

Миналата седмица ЕVN поиска от ДКЕВР указания за съдържанието на доказателствата и тяхната връзка с нарушенията, за които се твърди, че са извършени от EVN. От компанията не посочват дали са получили въпросните указания.




Последно в Политика


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.