ГЕРБ съгласни да се разсекрети докладът на ДАНС за приходите

stat
17:43  |  17 януари 2018 | Политика / Редактор Десислава Димитрова /  
Валентин Николов обаче изтъкна, че парламентът няма такива правомощия Валентин Николов обаче изтъкна, че парламентът няма такива правомощия
Сн.: Николета Райдовска, Dir.bg

ГЕРБ се съгласи с БСП докладът на ДАНС и прокуратурата за работата на Българската акцизна централизирана информационна система (БАЦИС) да бъде разсекретен.
От партията уточниха, че парламентът няма правомощията да го направи, но е важно, за да се разсеят подозренията за злоупотреби, които се вменяват от БСП, предаде БНР.

Валентин Николов от ГЕРБ съобщи на брифинг в Народното събрание, че докладът е по сигнал на Агенция "Митници" към ДАНС и прокуратурата и е представен на закрита комисия в предходния парламент. Миналата година в Комисията за контрол на контрабандата е обсъждан този доклад. Установено е, че завършва с девет констатации за слабостите в системата БАЦИС, но няма реални нарушения.

Министерство на финансите е предприело необходимите действия, увери Александър Иванов - член на бюджетната комисия в Народното събрание.

По-рано днес лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че настояват докладът за приходните агенции, в който се съдържа информация за финансовата сигурност на страната, да бъде разсекретен. За целта, според тях, трябва да бъде свикан извънреден председателски съвет в парламента по темата.

„На 9 януари в секретно деловодство на българския парламент постъпиха 3 документа – доклад на ДАНС, доклад на прокуратурата и писмо от финансовия министър Горанов. За съжаление, уважаеми колеги, законът ми забранява да си служа с имена на хора, фирми и с числа за злоупотреби с корупция, но мога да предоставя информация, че в резултат на тези проверки, на разпити на свидетели, е направен извод за финансовата сигурност на страната“, каза още социалистката.




Последно в Политика


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.