Нинова настоя: Разсекретете доклада на ДАНС за приходите

stat
10:02  |  17 януари 2018 | Политика / Редактор Десислава Димитрова /  
Лидерът на БСП Корнелия Нинова в парламента Лидерът на БСП Корнелия Нинова в парламента
Сн.: БТА

Настояваме да бъде разсекретен докладът на ДАНС и прокуратурата за приходните агенции, където се съдържа информация за финансовата сигурност на страната.
Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на парламентарната група, след като вчера от партията обявиха на брифинг това свое искане.

Днес тя настоя и за свикване на извънреден председателски съвет в парламента по темата.

Нинова уточни, че на 20 декември от „БСП за България“ са поискали с писмо от Главна прокуратура да предостави информация за извършената проверка от ДАНС и от прокуратурата в приходните агенции.

„На 9 януари в секретно деловодство на българския парламент постъпиха 3 документа – доклад на ДАНС, доклад на прокуратурата и писмо от финансовия министър Горанов. За съжаление, уважаеми колеги, законът ми забранява да си служа с имена на хора, фирми и с числа за злоупотреби с корупция, но мога да предоставя информация, че в резултат на тези проверки, на разпити на свидетели, е направен извод за финансовата сигурност на страната“, заяви социалистката, цитирана от "Фокус".

Тя обърна внимание, че финансовата сигурност на България е застрашена. Според нея тези констатации с указания на главния прокурор стоят на бюрото на министър-председателя от август 2016 г.

„Сега сме 17 януари 2018 г. – нищо не е направено. Констатациите към 4 януари са, че проблемът е същият“, коментира още Нинова и подчерта, че проблемът продължава да е заплаха.

„Искахме истината да стане достояние – за каква корупция става дума, защо премиерът не е взел мерки и покровителства ли се тя от най-високо равнище?“, попита лидерът на БСП.

Според нея тези документи ще помогнат на народните представители да си направят верните изводи и да преценят как да гласуват за вота на недоверие за корупция.

„Разбира се, сигурно мнозинството ще подкрепите правителството, тогава поне се надявам, че това, което ще видите на закрито заседание, ще ви накара да се замислите“, обърна се Нинова към управляващите.

Тя обяви, че БСП ще внесе вота на недоверие към кабинета "Борисов“ 3 в 11.00 часа на тема провал в борбата с корупцията.

„Като внесем мотивите, вие ще се запознаете, че в тях има част – корупция в приходите“, коментира само Корнелия Нинова.






Последно в Политика


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.