ДПС призова за нова формула на управление

stat
10:53  |  18 април 2018 | Политика / Редактор Таня Тодорова /  
Мустафа Карадайъ: Българите очакват ясна програма за справяне с бедността Мустафа Карадайъ: Българите очакват ясна програма за справяне с бедността
Сн.: БТА

ДПС призова за консенсус, за бързо решаване на проблемите на българските граждани, за място на България като важен фактор в регионален и европейски мащаб.

ДПС като национално отговорна партия ще продължи да подкрепя всяко добро решение в тази връзка. Това заяви в пленарна зала председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация по повод новата сесия на Народното събрание.

"Една година след началото на мандата на 44-ото Народно събрание, по средата на Европредседателството българските граждани очакват ясна програма за справяне с бедността, за реформи в образованието, в здравеопазването, социалната и пенсионната политика.
Българските граждани очакват висок жизнен стандарт и високо качество на живот, искат работни места, сигурност и стабилност, гарантиране на правата и свободите, достойнството на всеки един човек", заяви Карадайъ и призова политиците да дадат достоен отговор на очакванията на хората.

"Визията за управление трябва да включва и цел на реформите – този подход изисква нов тип управление и формула“, заяви Карадайъ.

По думите му визията за управление трябва да включва визия и цел за реформите. "Този подход изисква нов тип управление и нова формула. Реалностите днес налагат бързо отвръщане от безпомощното предпазливо спотайване в очакване на следващия ден, загърбване на илюзорната представа за нас, за света, за другите, ускорено, просветено движение напред и нагоре", посочи Карадайъ.

Според него е необходимо взаимодействие на национално отговорните системни партии на основата на ясни идейни принципи и европейски ценности.

По отношение на последните геополитически събития той попита доколко външнобалансиранта позиция на правителството не е израз на предпазливост от типа на снишаване, доколко е адекватна, при каква визия, цели и инструментариум. Като върховен орган в републиката НС трябва да има отговорите на тези въпроси, смята той. България трябва да поставя въпросите от основния дневен ред на ЕС и да търси решенията по най-наболелите проблеми.

Трябва да работим за Европа с повече сигурност, солидарност, стабилност, подчерта Карадайъ. Според него целта за ускорено интегриране на Западните Балкани в ЕС не трябва да се изчерпва само със срещите с ръководителите на съответните държави в региона. ЕС трябва да поеме отговорност и да се прояви като важен, стратегически и единен фактор в международен план, смята председателят на ДПС.







Последно в Политика


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.