11 българи ранени при автобусна катастрофа в Египет

stat
13:34  |  19 март 2018 | По света / Редактор Десислава Димитрова /  
Пътниците са отведени за преглед Пътниците са отведени за преглед
Сн.: egyptindependent.com

11 българи са пострадали при катастрофа с туристически автобус в района на град Марса Алам в Египет. Първоначално МВнР съобщи за 20 пострадали.
"20 души са откарани в местна болница, но точният брой на пострадалите е 11 - 8 от тях имат леки охлузвания, а трима са с фрактури на крайниците. Те остават на лечение там. Останалите са върнати обратно в хотела и предстои да решат дали да продължат екскурзията или искат да бъде прекъсната", уточниха пред "24 часа" от фирмата туроператор "Абакс".

"Причината за катастрофата е несъобразена скорост. Държим връзка с местните власти. Имаме и представител на място", допълни пред "Труд" един от собствениците на фирмата - Горчо Пасев.

Катастрофата е станала в 9,15 часа днес. Автобусът с туристите, пътуващи за град Едфу, се преобърнал на шосето. В рейса са пътували 40 души. Хората имат застраховка, която ще покрие лечението на нуждаещите се в болницата.

От фирмата казаха, че програма на екскурзията предстои разходка по Нил, за която няма пречка да бъде осъществена. Най-вероятно дали екскурзията продължава, ще се разбере утре сутринта.

Посолството ни в Кайро е в непрекъснат контакт с представителя на туроператора, който се намира в болницата. По разпореждане на министър Екатерина Захариева дипломатите ни са в готовност да окажат пълно съдействие на пострадалите граждани.

Български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за свои близки, могат да го направят на телефоните на посолството ни в Кайро: +202 273 63 025; +202 273 66 077 и +20 12 231 71 991

От българската туристическа агенция, организирала пътуването, съобщиха за БНР, че при пострадалите в момента има представители, както на туроператора, така и на египетските власти. Близките им в България са информирани за инцидента. 





Последно в По света


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.