Карикатура на Ердоган предизвика протести

stat
20:14  |  23 февруари 2018 | По света / Редактор Лилия Чалева /  
Карикатурата на Ердоган е част от триптих, в който са и Тръмп, и Ким Чен-ун Карикатурата на Ердоган е част от триптих, в който са и Тръмп, и Ким Чен-ун
Сн.: БТА

Карикатура на Ердоган, представена на художествено изложение в Германия, предизвика бурна полемика и протести.
Германският художник Томас Баумгартел изрази недоволството си днес, след като едно от неговите произведения, представящо турския президент Реджеп Тайип Ердоган с банан в дупето, е било изтеглено от художествено изложение в Карлсруе, предаде АФП, цитирана от БТА.

Аз точно се разделих с моята галерия в Карслруе, след като научих днес от Туитър, че тя е свалила, без да ме информира, моето произведение "Турският диктатор", написа в Туитър художникът.

Организаторът на международното изложение за модерно изкуство, което продължава до неделя, потвърди, че произведението е било изтеглено, но посочи, че галерията е взела това решение.

Карикатурата "Турският диктатор" представя турския президент, облечен само с риза, наведен напред и с банан в дупето. Карикатурата е част от триптих, който е предизвикал силни протести на посетители на изложението, посочва агенция ДПА.



Другите две карикатури показват американския президент Доналд Тръмп с банан в устата и севернокорейския лидер Ким Чен-ун, яхнал банан.



Последно в По света


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.