Турция прехвърля войска към сирийската граница

stat
16:56  |  15 януари 2018 | По света / Автор Красимир Тодоров /  
Президентът на Турция Ердоган може да заповяда навлизане на турската армия в Сирия всяка минута Президентът на Турция Ердоган може да заповяда навлизане на турската армия в Сирия всяка минута
Сн.: БТА

Турция продължава да придвижва войска към границата си със Сирия. Само в един от районите вече пристигнаха 24 военни единици техника и персонал.
Това съобщи Агенция "Анадол. Придвижването на войски е в следствие на намерението на САЩ да организират в Северна Сирия 30 000 бойци от опозицията, повече от половината от които-кюрдски военни отряди.

Според информация от Министерството на отбраната на Турция, военните водят денонощно наблюдение на сирийската провинция Африн, за да открият евентуално струпване на кюрдски подразделения.

По-рано днес президентът Ердоган заплаши да унищожи "още в зародиш" планираната от САЩ военна група, чиято цел, според американците ще бъде охрана на границите на Сирия с Турция и Ирак. Затова сега наблюдателите са на мнение, че турска военна операция в Северна Сирия може да започне всяка минута.




Последно в По света


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.