ЕК: Оплакват се от дискриминация на Дисниленд Париж

stat
17:14  |  29 юли 2015 | По света / Редактор Виктор Стефанов /  
ЕК е получила оплаквания за неоправдани различия в цените (Снимка архив) ЕК е получила оплаквания за неоправдани различия в цените (Снимка архив)
Сн.: EPA/БГНЕС

ЕК разглежда оплаквания, според които Дисниленд Париж таксува по различен начин посетителите си в зависимост откъде са, съобщи говорителката на ЕК Лусиа Коде.
Получихме оплаквания срещу Дисниленд Париж (Disneyland Paris), които внимателно анализираме и задаваме въпроси, за да разберем по-добре аргументите на компанията, уточни Лусиа Коде в Брюксел, цитирана от ДПА и БТА.

Според жалбите французите плащат по-малко от германците, британците или италианците за достъп до увеселителния парк, според източници от ЕС, пожелали анонимност.

Това не е единствената компания - за съжаление ние сме получили няколко жалби, посочи Коде.

Определянето на различни цени за различните пазари не е незаконно според разпоредбите на ЕС, но практиката трябва да бъде прозрачна и се забранява на компаниите да пречат на достъпа до пазари и уебсайтове в други страни, които предлагат по-атрактивни цени на потребителите.

Европейската комисия и европейските потребителски центрове често получават жалби от потребители, засягащи неоправдани различия в цените, основаващи се на националност или място на пребиваване, отбеляза Коде.
Покупките през интернет са част от проблема.

Компаниите могат да получат информацията за страната, от която е потребителят, като попитат направо или чрез Ай Пи (IP) адреса, кредитната карта, адреса на доставка или адреса на пребиваване, посочи още Коде.

Би имало дискриминация, ако потребителите например автоматично са пренасочвани към сайта на компанията за съответната страна, предлагащ по-неатрактивни цени.




Последно в По света


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.