Започват гръцките тракторни блокади

stat
08:45  |  16 януари 2018 | По света / Редактор Виктор Стефанов /  
Гърция се раздира от протести срещу приетите нови мерки за икономии Гърция се раздира от протести срещу приетите нови мерки за икономии
Сн.: БТА

Фермерите в Гърция изкарват тракторите на 22 януари и смятат да издигнат блокади по пътищата.
Решението е взето от земеделските производители от района на Кардица на съвещание снощи. В него са участвали 25 браншови сдружения, съобщава в. "Та неа", цитиран от БТА.

Председателят на федерацията на фермерските дружества от района на Кардица, Централна Гърция Вангелис Бутос, казал пред гръцката агенция АНА-МПА, че решението за блокадите е взето и че тракторите вече са на селските площади, а днес фермерите ще обсъдят и формата на протестите в следващите дни.

Нови мерки за икономии и протести в Гърция >>


Земеделските стопани в Гърция са недоволни от насъбралите се, според тях, проблеми в бранша, които с течение на времето са се изострили и са довели до драстично намаляване на доходите им.

Фермерите настояват с данъци да бъдат облагани само реалните им доходи, необлагаемият за тях минимум да е 12 хиляди евро, да се премахне осигуряването и да се намали възрастовата граница за пенсиониране на 60 години за мъжете и 55 години за жените.

Земеделските производители искат още гарантирани цени за тяхната продукция, безплатно здравеопазване, достойни пенсии, премахване на единния имотен данък и създаване на държавен фонд, който да поема на сто процента обезщетенията им за щетите, нанесени от природните бедствия.




Последно в По света


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.