ГЕРБ: Вотът на недоверие е, за да дават Нинова по новините

stat
12:20  |  17 януари 2018 | Политика / Редактор Десислава Димитрова /  
Темата за корупция дава възможност за разтягане на локуми, но нищо повече, каза Тома Биков Темата за корупция дава възможност за разтягане на локуми, но нищо повече, каза Тома Биков
Сн.: Павлин Даскалов, Dir.bg

БСП направиха много сериозна грешка с този вот на недоверие към кабинета, заявиха от ГЕРБ, след като социалистите официално внесоха мотивите в парламента.
От левицата атакуваха "неспособността на правителството да се справи с борбата с корупцията" и изброиха няколко примера - ремонта на НДК, Суджукгейт, Хасковогейт и други.

"Това е лошо изиграна тактическа грешка и съм сигурен, че те ще понесат всички политически негативи на тази своя позиция. Една от основните цели на този вот, според мен, е Корнелия Нинова да я дават в новините", коментира малко по-късно пред журналисти депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

„Докато цяла Европа приветства Българското председателство, в лицето на българската делегация, която е водена от премиера Борисов, тук ставаме свидетели на едни самоцелни действия, които целят да имитират дейност. Това е имитация на политическа дейност. Внася се вот на недоверие без мотиви. След дълги преговори и закани, получаваме един вот, който е обречен на загуба”, добави той.

По думите целите на един вот на недоверие би следвало да бъдат три:

"Първата - е да се свали правителството. Очевидно няма да успее. България бележи най-добрите си политически показатели през последните години”.

Според него втората възможна цел би могла да бъде корекция на определена политика.

„Нямаме такова нещо. Корупцията е една обща тема, която дава възможност за разтягане на локуми, за патетика, за морализаторстване, но нищо конкретно. Аз, доколкото разбирам, вотът на недоверие до момента е насочен срещу Делян Добрев, който нито е министър-председател, нито е министър в правителството”, добави Биков.

По думите му на трето място една от възможните цели на вота, е да се обедини опозицията.

"Тази цел не е постигната. Имаме вот, който щеше да бъде внесен от двете опозиционни партии, вече е внесен само от едната. Другата, с различни мотиви, ще гласува против правителството”, коментира още той по повод отказа на БСП да внесе вота заедно с ДПС.

Социалистите заявиха, че причината за това са различията им след речта на Ахмед Доган, който заяви, че в опозицията в момента няма партия, която да може да замени настоящото управление.

КРЪСТОСАН ОГЪН: Нинова срещу Биков за вота на недоверие





Последно в Политика


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.