Белезници за трафикант на цигари след гонка и престрелка

stat
13:13  |  16 януари 2018 | Общество / Автор Калина Петрова /  
500 000 къса контрабандни цигари са открити в микробуса 500 000 къса контрабандни цигари са открити в микробуса

Белезници щракнаха на ръцете на свиленградски трафикант на цигари, след истински екшън на пътя. Свиленградчанинът се опитал да прегази полицай, последвала гонка
Вчера на пътя от Пловдив към Свиленград, полицаите спират за проверка товарен автомобил „Пежо“, управляван от 43-годишен свиленградчанин. Водачът е спрял на подадения сигнал, при което към него се е приближил служителят с цел да извърши проверка. В този момент колата е потеглила рязко назад в опит да блъсне служителя на реда и да осуети проверката.

Полицаят произвежда 2 предупредителни изстрела във въздуха, които не спират маневриращия водач, застрашаващ живота и здравето му. Друг полицай е стрелял в задната гума на камиона, който е спрян под мост на пътния възел Харманли-Симеоновград.

На място е извършено претърсване, като в товарения отсек на колата са намерени кашони цигари без бандерол – 500 000 къса от различни марки.

В хода на издирвателните действия, по горещи следи е установена и съпричастността на още един свиленградчанин на 40 г, в чийто имоти на улица „Света гора“ и „В.Левски“ са открити 3460 литра дизел, 300 литра течност с мирис на спирт, над 5000 евро и над 16 000 лева.

Мъжете са задържани до 24 часа в РУ Харманли по образуваното бързо производство.




Последно в Общество


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.