Хотел вдигнал над 500% цените заради световното по футбол

stat
08:50  |  21 февруари 2018 | Бизнес / Редактор Лилия Чалева /  
Глобиха руски хотели за прекомерно вдигане на цените заради Световното по футбол Глобиха руски хотели за прекомерно вдигане на цените заради Световното по футбол
Сн.: Shutterstock

Руските власти в два града са издали стотици глоби, след като са установили, че много хотели незаконно са вдигнали цените за Световното първенство по футбол.
Руската служба за защита на потребителите Роспотребнадзор посочи, че московски хотел е вдигнал цените до 570 процента над позволеното му от правителствена заповед, която цели да не се допускат прекомерни спекулации с цените през първенството, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Московското подразделение на регулатора уточни, че е издало глоби на обща стойност 5,95 милиона рубли на 198 фирми и 181 лица.

В уралския град Екатеринбург, където ще имат мачове Мексико и Франция, регулаторът съобщи, че е глобил седем хотела, някои от които са увеличили три пъти разрешените цени за стая.

Руските власти имат практически подход, за да регулират цените на хотелите и пътуванията по време на футболната надпревара, за да предотвратят появата на отрицателна реклама, ако феновете бъдат посрещнати с прекалено високи цени.

Световното първенство по футбол ще се проведе в Русия от 14 юни до 15 юли 2018 година.




Последно в Бизнес


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.