Борисов: Всичките ми данни са в интернет - добра услуга

stat
16:57  |  22 март 2018 | Политика / Редактор Десислава Димитрова /  
Бойко Борисов каза, че е напрегнат заради срещата с Ердоган във Варна Бойко Борисов каза, че е напрегнат заради срещата с Ердоган във Варна
Сн.: Официална фейсбук страница

Премиерът Бойко Борисов заяви пред български журналисти в Брюксел, че не се притеснява от кражба на личните му данни в интернет на фона на скандала с Фейсбук.
"Всичките ми данни са ги качили в интернет - телефони, имена, ЕГН, за мен това е добра услуга, защото таман хакерите могат да проверяват идиотските глупости, които пишат за мен някои сайтове, които, разбира се, са без имена и никой не стои зад тях - чудовищни лъжи. Така че да ходят да проверяват, това не ме тревожи", коментира Борисов, след като кореспондентът на bTV му показа ЕГН, открито в мрежата от неин колега за 15 минути, и то наистина се оказа неговото.

Вчера телевизията излъжи разследване, което показва колко незащитени са личните ни данни.

На въпрос нормално ли е за толкова кратко време журналист да може да открие ЕГН-то на премиер, Борисов отговори:

"Неслучайно всички говорим за киберсигурност и защита на личните данни, хакват ни непрекъснато - и МС, и отбраната, и външните работи, и по цял свят го правят. Колкото технологично се развива повече светът, толкова защитата на тази мрежа става по-трудна. А вече да отидеш да си купиш телевизор ти искат ЕГН, затова ние сме принудени да ги даваме".

Премиерът уточни, че другата седмица ще има среща с отговорните институции по тези въпроси.

В Брюксел Борисов коментира и други актуални въпроси.

"Аз съм си поставил една единствена цел - продължаване на споразумението с Турция за мигрантите", каза той след среща с председателя на Европейския съвет Доналд Туск в Брюксел.

Премиерът подчерта, че само преди няколко месеца в Харманли и "Овча купел" бяха "бунтовете палежа, боя, знамената, националистите". По думите му това може да се възобнови и в хиляди пъти по-големи размери и тъй като тази алтернатива не му харесва с Туск и председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер ще направят всичко възможно да не се стига до там.

По повод визитата на турския президент Реджеп Ердоган в понеделник за среща във Варна с лидерите на ЕС премиерът заяви, че подготовката върви с пълна сила и точно сега Туск му казал кога ще кацне, за да го посрещне.

"Подготвяме се много, всички много очакват от нас. Напрегнато ми е, притеснено ми е, огромни очаквания имат всички да се опитаме да успокоим отношенията. Дори не е сигурно, че срещата ще се проведе, защото има много голямо напрежение и очакване", добави той.






Последно в Политика


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.