Путин, Рохани и Ердоган се договарят за Сирия в Истанбул

stat
17:26  |  15 март 2018 | По света / Редактор Георги Брандийски /  
Путин, Ердоган и Рохани ще чертаят бъдещето на Сирия Путин, Ердоган и Рохани ще чертаят бъдещето на Сирия
Сн.: БТА

Президентите на Русия, Иран и Турция ще се срещнат в Истанбул на 4 април в рамките на среща на върха, посветена на Сирия.
Свикването на тази среща бе оповестено на 8 февруари от турски президентски източници, но тогава датата не бе официално уточнена, уточнява БТА.

Министрите на външните работи на Турция, Иран и Русия ще се срещнат утре в Астана за разговори, посветени на търсенето на решение на сирийския конфликт. По време на тази среща ще бъде обсъдена също подготовката във връзка с тристранната среща на върха, която ще се състои в Истанбул на 4 април, посочи в съобщение турското министерство на външните работи.

Русия и Иран, които подкрепят режима на Башар Асад, и Турция, която подкрепя опозицията, организираха първа тристранна среща на върха в курорта Сочи през ноември. На срещата в Сочи руският президент Владимир Путин привлече колегите си от Турция и Иран - Реджеп Тайип Ердоган и Хасан Рохани, в подкрепа на идеята за организиране на среща между представители на режима и на опозицията в Сирия.

Такава среща се състоя в края на януари, без да доведе до конкретни резултати.




Последно в По света


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.