Тръмп: Защо Обама не е спрял руската хакерска атака?

stat
19:56  |  22 юни 2017 | По света / Редактор Мануел Насименто /  
Доналд Тръмп: Това е заговор на Демократическата партия! Доналд Тръмп: Това е заговор на Демократическата партия!
Сн.: БТА

Президентът на САЩ продължи да критикува Демократическата партия за предполагаемата руска намеса в президентските избори в страната миналата година.
Доналд Тръмп пита защо неговия предшественик Барак Обама не е направил повече за спирането на руската хакерска атака, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Впрочем, ако Русия е работела толкова усилено по изборите през 2016 г., всичко това се е случило по време на администрацията на Обама. Защо те не ги спряха?", попита Тръмп в Туитър.

Предполагаемата руска намеса е в центъра на продължаващото разследване на САЩ, което се фокусира върху възможно тайно споразумение между предизборния екип на Тръмп и руските власти.

В поредица от постове в Туитър, поставящи под въпрос как администрацията на Обама е противодействала на намесата, Тръмп припомни показанията на бившия министър на вътрешната сигурност на САЩ Джей Джонсън.

Вчера Джонсън заяви пред комисия на Конгреса, че е бил изключително притеснен от усилията на Русия за пробив в американската избирателна система, и изрази увереност, че руското правителство "по инструкции на самия Владимир Путин е организирало кибератаки срещу нашата страна, с цел да повлияе на нашите избори".

Тръмп заяви, че Джонсън е "поредният високопоставен представител на разузнаването, заявил, че не съществува голяма схема между Тръмп и Русия".

Няколко разследвания за възможно споразумение между представители на предизборния щаб на Тръмп и Русия все още продължават, припомня ДПА.

Агенцията отбелязва, че президентът на САЩ вече е заявявал, че разследването и насочването на вниманието към Русия е заговор на Демократическата партия.





Последно в По света


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.