Образуваха досъдебно производство за пияния лекар

stat
13:03  |  17 януари 2018 | Общество / Автор Калина Петрова /  
Д-р Асенов е отправял нецензурни заплахи и към полицаи Д-р Асенов е отправял нецензурни заплахи и към полицаи
Сн.: Shutterstock

Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство за хулиганство, срещу лекаря, явил се в нетрезво състояние по време на дежурство.
Д-р Ангел Асенов се яви в нетрезво състояние по време на дежурство в понеделник (15.01.2018 г.). По този повод бил подаден сигнал на тел 112 от присъстващи в 18-то ДКЦ пациенти.

На място незабавно пристигнали служители на 05 РУ СДВР, към които Асенов започнал да отправя на висок глас обидни и нецензурни реплики и заплахи. Лекарят бил задържан, като при отвеждането му той продължил да обижда както полицейските служители, така и присъстващите на място свидетели.

Преписката е докладвана днес на наблюдаващия прокурор в Софийска районна прокуратура, като след преценка на събраните материали е направен изводът, че са налице достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер и по случая е образувано производство за извършено престъпление.

Разследването е възложено на 05 Районно управление на СДВР, като предстои приключването му в максимално кратък срок.  

Дир.бг припомня, че полицията е установила 1,27 промила алкохол в кръвта. Пред "Нова телевизия"  д-р Атанас Пелтеков заяви, че е бил извикан по спешност да замени колегата си, който не е преглеждал в това състояние. Според него д-р Асенов досега не е наказван. 




Последно в Общество


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.