Синя луна ще наблюдаваме на 31.03

stat
13:23  |  22 март 2018 | / Автор Красимир Тодоров /  
Синя луна ще има на 31 март 2018 година Синя луна ще има на 31 март 2018 година
Сн.: Facebook

През 2018 година имаме възможност да наблюдаваме два пъти явлението "Синя луна". първият път беше в края на януари, ще има и в края на март.
Това е термин, с който учените отбелязват второто за един месец пълнолуние и няма нищо общо с цвета на нашия спътник. Понякога Луната наистина е синя, но това се дължи на фини прахови частици в атмосферата.

На 31 март 2018 година ще имаме възможност да видим това явление за втори път тази година. Повечето години имат 12 пълнолуния, появяващи се по веднъж на всеки месец, но в някои години, както и сега, се появяват по две пълнолуния в един месец.

Явлението на 31 март ще се повтори едва през 2020 година, месец октомври, показва календарът на астрономическите събития. Астролози съветват при възникване на това явление да не се претоварваме с работа, да не започваме нова и важна работа, докато не приключим старата.

Според тях, енергията на пълната Луна е предимно отрицателна. Лекарите пък смятат, че при пълнолуние хората се оплакват от влошаване на физическото и психическото си състояние. Особено предпазливи трябва да са хронично болните, както и тези, страдащи от сърдечно-съдови заболявания.




Последно в Спектър


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.