България и Сърбия подписват за роуминга след 2 дни

stat
10:15  |  7 декември 2017 | Политика / Редактор Таня Тодорова /  
Бойко Борисов се срещна със сръбския премиер Ана Бърнабич Бойко Борисов се срещна със сръбския премиер Ана Бърнабич
Сн.: БТА

До 2 дни предстои подписване на Меморандум между България и Сърбия за намаляване на тарифите за роуминг, стана ясно от срещата на премиерите Борисов и Бърнабич.
Развитието на инфраструктурните проекти между България и Сърбия ще спомогне за свързаността на целия регион. Това е заявил министър-председателят Бойко Борисов по време на среща със сръбския премиер Ана Бърнабич, съобщиха от Министерския съвет.

Бърнабич е в България по повод работната среща на лидерите от страните от Западните Балкани.

По време на срещата двамата премиери са дали приоритет на договореното изграждане на газопреносната връзка между България и Сърбия. Те са оценили високо и напредъка по проектите от взаимен интерес, като изграждането на магистрала Ниш - София и електрификацията на железопътната линия Ниш - българска граница.

Икономическата полза от реализацията на проектите за модернизацията на шлюзовете на "Железни врата" и на пристанището в Бръчко на р. Сава ще бъде от огромно значение не само за двете страни, но и за гражданите и бизнеса в цяла Европа.

Борисов
и Бърнабич са оценили високо доброто двустранно сътрудничество, като българският премиер е подчертал, че само след два дни предстои подписване на Меморандум между двете държави за намаляване на тарифите за роуминг.

В хода на разговора българският премиер е казал още, че страната ни ще продължи да подкрепя евроинтеграционния прогрес на Сърбия по време на предстоящото председателство на Съвета на ЕС.




Последно в Политика


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.