10 000 евро за информация за убийството на Иванович

stat
17:42  |  16 януари 2018 | По света / Автор Калина Петрова /  
Лидерът на партия Гражданска инициатива Оливер Иванович бе убит днес от неизвестни засега лица пред офиса на партията Лидерът на партия Гражданска инициатива Оливер Иванович бе убит днес от неизвестни засега лица пред офиса на партията
Сн.: БТА

Косовската полиция обяви награда от 10 000 евро за информация, която може да допринесе за разкриване на убийството на косовския сръбски политик Оливер Иванович
Това предаде Танюг, цитирана от БТА. Съобщението бе публикувано от сайта на косовската полиция.

Същевременно полицията призова гражданите, които имат информация във връзка с този случай, да я предоставят на органите на реда, за да помогнат за идентифицирането на извършителите на престъплението.

В съобщението е посочен номер на безплатен телефон и се гарантира анонимността на информаторите.

Лидерът на партия Гражданска инициатива Оливер Иванович бе убит днес от неизвестни засега лица пред офиса на партията.

Часова след покушението над косовския сръбски политик полицията потвърди, че на мястото на убийството са намерени "определени доказателства". Час след нападението срещу Иванович тази сутрин около 9.15 часа местно време е открит подпален автомобил "Опел Астра" без регистрационен номер, за който полицията предполага, че е свързан с убийството.
Върховният представител на ЕС по външната политика Федерика Могерини е разговаряла по телефона с президентите на Сърбия Александър Вучич и на Косово Хашим Тачи.Тя призова за сдържаност около убийството.

Категорично осъждам убийството на Оливер Иванович, политически лидер на Гражданска инициатива „Сърбия, демокрация, справедливост” в Косово, заяви българският премиер Бойко Борисов.




Последно в По света


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.