Издирват мъж, намерил портмоне с 1500 лв. и не го върнал

stat
08:45  |  21 март 2018 | Общество / Редактор Десислава Димитрова /  
Камерите в магазина в Пловдив са заснели мъжа Камерите в магазина в Пловдив са заснели мъжа
Сн.: NOVA Broadcasting Group

Полицията в Пловдив издирва мъж, намерил портфейл с около 1500 лева в голям строителен магазин, и не го върнал.
Охранителни камери обаче са го заснели и на видеото ясно се вижда лицето на мъжа, който вдига изпуснатия портфейл и го взима със себе си, съобщи Дарик радио.

Потърпевшият е Валентин Парпулев, който на 2 март отишъл да купува материали за ремонт в банята си. Портмонето паднало от чантичката му, докато търсел монета, с която да отключи количка за пазаруване. 10-ина минути по-късно забелязал, че то липсва. Веднага помолил служителите на магазина да му пуснат записите от охранителните камери и тогава станало ясно какво се е случило, разказа той пред Нова телевизия. 

На видеото се вижда още как мъжът бързо оставя на касата крушките, които трябвало да плати, и излиза от магазина. Заснета и част от колата му - вижда се марката, но не е регистрационния номер, казаха от магазина.

Валентин, който в момента е безработен и получава пари от Бюрото по труда, е подал жалба в полицията. Той помоли в ефир въпросния човек да се свърже с него и да му върне парите и документите, които също са изчезнали. 

Според униформените търсеният мъж е крадец, макар да е намерил портфейла. 

Служителите в магазина са инструктирани да следят дали той няма да се върне пак, а полицията призовава, който го разпознае, да сигнализира.




Последно в Общество


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.