Депутати се карат в ефир: Хулиган, простак, идиот, гьонсурат

stat
09:05  |  25 октомври 2016 | Политика / Редактор Десислава Димитрова /  
Методи Андреев от ГЕРБ и Таско Ерменков от БСП се скараха в студиото на Нова телевизия Методи Андреев от ГЕРБ и Таско Ерменков от БСП се скараха в студиото на Нова телевизия
Сн.: NOVA Broadcasting Group

Бурен скандал се разрази в телевизионно студио между двама депутати - Таско Ерменков от БСП и Методи Андреев от ГЕРБ, заради обвиненията за АЕЦ "Белене".
Двамата спориха в ефира на Нова телевизия има ли вина бившият енергиен министър на ГЕРБ Делян Добрев, чийто депутатски имунитет вчера беше поискан от прокуратурата, за да му бъдат повдигнати обвинения за това, че не е прекратил договора с "Уорли Парсънс" и са продължили плащания, ощетили с над 4,5 млн. евро НЕК.

Самият Добрев обяви, че няма никаква вина и това много бързо ще се докаже в съда.

Бях изненадан, че прокуратурата поиска имунитета на Делян Добрев. Не бива да се търси политически контекст в действията й. Добрев е един честен и почтен човек по отношение на казуса „Белене”. Той винаги е бил противник на този корупционен проект”, защити го тази сутрин Методи Андреев.

Той подчерта, че Добрев става министър на 21 март 2012 година, а на 28 март по негово предложение МС гласува решението за спиране на проекта.

Това, което силно ме притеснява, е че ние продължаваме да говорим дали да има „Белене” или не, а не защо са продължили плащанията”, заяви от своя страна Таско Ерменков.

По думите му вината за спрения проект струва 212 млн. евро лихви, които трябва да плати държавата.

По повод думите на настоящия енергиен министър Теменужка Петкова, че плащания не е имало при Добрев, а при следващия министър - Драгомир Стойнев от БСП, Ерменков каза, че той е наследил това положение и когато разбрал за него, спрял плащанията и последвали уволнения.

Андреев му отвърна, че криминалното е започването на проекта "Белене".

"След решението на БЕХ, Добрев праща протоколно решение за спирането на проекта, това е в правомощията му, БЕХ е трябвало да се съобрази с това", аргументира се той.

Таско Ерменков се разсмя и обвини опонента си, че страда от логорея, обърквайки два пъти името му - Методиев, вместо Андреев.

Тогава представителят на ГЕРБ започна да му вика "Арменков" и дори извади досието му като агент на ДС и започна да чете част от него.

"Не мога да ви кажа Андреев, защото Андрей е хубаво име. Ако не си пиете лекарствата, не идвайте в студиото, защото занимавате хората с глупости", заяви Ерменков ядосан.

Депутатът от ГЕРБ му отвърна:

"Вие разбихте държавността. С вашите проруски интереси поставихте на карта националните интереси".

Ерменков се оплака, че с "този невъзпитан човек едва ли има възможност да се говори с него сутрин".

Той се опита да изложи още от тезата си, но Андреев постоянно го прекъсваше.

"Ама не ме прекъсвайте, вие сте невъзпитан. Вие сте психически лабилен.
Не мога да говоря с човек, който не си е пил хапчетата...Държите се просташки и невъзпитано. Вие сте хулиган, простак и идиот
", възмути се социалистът.

Андреев отговори, че е в перфектно здраве, на което Ерменков предложи да извикат психиатър и да се прегледат.

И обвини колега си, че ГЕРБ са разрушили националната сигурност.

На това получи отговор, че БСП винаги са били гьонсурати и самият той е гьонсурат.

В този момент от разгорещения спор се стигна до размяна на реплики кой кого обслужва - Андреев каза на Ерменков, че това са руснаците, а той пък му отговори, че служи на американците. Депутатът от ГЕРБ каза, че служат на ЕС, а не на американците.

Тогава, видимо вбесен, Таско Ерменков стана и напусна студиото с думите:

"Че ЕС какво общо има с американците бе, ей, простак такъв?!

"Ето това е БСП, видяхте ли какво представлява, вижте го много добре", отвърна Методи Андреев.

Така разговорът приключи предсрочно.

КРЪСОТСАН ОГЪН: Методи Андреев срещу Таско Ерменков







Последно в Политика


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.