Опростиха дълга на самотната бременна с 3 деца

stat
09:33  |  16 януари 2018 | Общество / Редактор Надежда Христова /  
31-годишната Ивелина Митева с трите си деца 31-годишната Ивелина Митева с трите си деца
Сн.: bTV Media Group

Фирма за бързи кредити и частен съдебен изпълнител опростиха дълга от над 3200 лв. на бременна в осмия месец жена, която има още 3 малки деца.
 31-годишната Ивелина Митева отглежда сама трите си деца - 11-годишно момче и две момиченца на 6 и 4 години. Младата жена наскоро е била напусната от съпруга си, който има тумор, а до месец очаква раждането на четвъртата си рожба.

Преди няколко години Ивелина изтеглила 500 лева кредит от фирма. Наскоро обаче разбрала, че е осъдена да плати над 3200 лева по кредита, а частен съдебен изпълнител е запорирал сметките й. Месечният доход на младата жена, която живее под наем в град Аксаково край Варна, обаче е едва 200 лева и изплащането на огромната за нея сума е невъзможно. 

След като историята на Ивелина става обществено достояние, младата жена получава обаждане от частния съдебен изпълнител, който я уведомява, че фирмата за бързи кредити й опростява дълга. 

В същото време стотици българи, трогнати от историята й, започват да й пращат неща за бебето, както и дрешки за останалите деца и пари. 

"Изключително съм благодарна. И на съдебния изпълнител и на добрите хора, които ни помагат. Благодаря ви, добри хора!", каза пред bTV Ивелина. 

Един от дарителите - българин, живеещ в Германия, е предложил да осигури финансово образованието на децата й. Друг мъж, който е баща на четири деца, пък веднага отишъл при Ивелина и оставил голяма сума пари. 




Последно в Общество


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.