Младите руснаци ще щурмуват копие на Райхстага

stat
18:42  |  22 февруари 2017 | По света / Редактор Мануел Насименто /  
Реновираната сграда на Райхстага в Берлин Реновираната сграда на Райхстага в Берлин
Сн.: Getty Images/Guliver Photos

Край Москва ще се изгражда патриотичен парк с умалено копие на Райхстага, за да го щурмуват младите армейци.
Руското министерство на отбраната започва изграждането на военно-патриотичен парк за култура и отдих на младите армейци.

Това съобщи днес в Държавната дума министърът на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от ТАСС и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

По думите му в парка "Патриот", край град Кубинка в Московската област, ще бъде издигнато умалено копие на берлинския Райхстаг. "За да могат нашите юнармейци да щурмуват конкретен обект, а не нещо абстрактно", поясни генералът.

Руската Юнармия, тоест юношеска армия, е създадена през 2015 г. за да укрепи патриотизма сред младите, които да усвояват основните военни умения.

Шойгу разказа, че в парка руските ученици ще могат да прекарат цял ден в подводница и да се подложат на изпитание за оцеляване.

В парка ще бъде построено копие на позиция на Съветската армия от Втората световна война, а също горска партизанска база.

Засега няма коментар на германското правителство по повод изявлението на руския военен министър. То съвпада с период на голямо напрежение в отношенията между Запада и Русия, отбеляза Асошиейтед прес.





Последно в По света


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.