Задържаните столични полицаи участвали в наркомрежа

stat
10:58  |  30 март 2016 | Общество / Редактор Надежда Христова /  
Георги Костов и Младен Маринов отказаха да дадат подробности по случая Георги Костов и Младен Маринов отказаха да дадат подробности по случая
Сн.: БГНЕС

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че арестуваните полицаи са Николай Апостолов и Божидар Милев. Те са участвали в наркомрежа.
Арестите бяха извършени при спецоперация на дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР под контрола на Софийска градска прокуратура в кв. "Бъкстон" и край столичен мол.

Задържаните не са оперативни служители от сектора "Наркотици" на СДВР. Единият е служител на „Охранителна полиция” към СДВР, а другият е полицай в Седмо РПУ. И у двамата бяха намерени наркотици, а единият дори стреля срещу колегите си при ареста.

Румяна Арнаудова съобщи, че сигналът срещу Апостолов и Милев е подаден от студент. Полицаите искали от него да продава дрога за тях и да търси проститутки.

Главният секретар на МВР Георги Костов заяви, че задържаните са имали действителна роля в наркомрежа. На въпрос на журналисти какво е казал на колегите си полицаят, стрелял срещу тях, главен комисар Костов отговори:

„Той престана да бъде наш колега. Той е задържано лице и вече е привлечен като обвиняем. За всички негови обяснения информация може да дава само Софийска градска прокуратура“.

Той не пожела към момента даде повече информация по случая, но подчерта, че всеки сигнал срещу полицейски служител веднага се придвижва и проверява по установения ред, съобщи "Фокус".

Имат действително участие в наркомрежа, това мога да кажа. Имало е пари, но няма да го коментирам. Те не са оперативни служители, тук не става въпрос за осигуряване на спокойствие на наркодилъри. Тези служители имат действителна роля в наркоразпространението“, допълни Костов.

Директорът на СДВР Младен Маринов също бе категоричен, че няма да има компромиси към всички полицейски служители, за които има сигнали, че участват в престъпни дейности.

Маринов уточни, че познава двамата задържани полицаи по физиономия, но има 6000 подчинени и не може да познава всички.

Мога да ви кажа, че служителите са най-ниско ниво - охранителни полицаи – единият е работил в „Метрополитен“, а другият в столичното Седмо РУ. Дейността, която са извършвали като полицаи по никакъв начин не е свързана с противодействие на разпространението и работа по престъпления, свързани с наркотични вещества“, обясни шефът на столичната полиция.

Главният секретар поздрави ръководството на СДВР, защото по негова инициатива е предприета проверката, която впоследствие е довела до тези процесуално-следствени действия и тези служители са неутрализирани.

"Повече няма да коментираме", категоричен беше Георги Костов.





Последно в Общество


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.