Евакуация заради авария при строежа на метрото

stat
14:15  |  7 декември 2017 | Общество / Редактор Надежда Христова /  
Оказва се, че тунелопробивната машина е закачила водопроводни канали (Сн. Архив) Оказва се, че тунелопробивната машина е закачила водопроводни канали (Сн. Архив)
Сн.: БТА

Заради авария при строежа на метрото се е напукала витрина в подлеза на бул. "България" в София. От МВР съобщиха, че превантивно хората са изведени от района.
Районът при кръстовището на булевардите "България" и "Иван Гешов" бе отцепен от полиция, съобщи Нова телевизия.

Изпратени бяха и екипи на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението", аварийно-спасителни екипи и на Центъра за градска мобилност. 

Шефът на "Метрополитен" Стоян Братоев посочи, че тунелопробивната машина е закачила водопроводни канали, които минават под подлеза, предаде Дарик. Той увери, че няма опасност за хората и работата в тунела продължава.

"Тунелната машина върви по посока "Георги Софийски", където е другата станция, минава под подлеза и понеже под подлеза има колектор и канали и е малко покритието, машината, за да може да върви без да има слягане, инжектира разтвор в почват, за да се запълни празнината между машината и почвата. Тъй като е с голямо налягане е избило малко от този разтвор в тоя канал, в шахтите. Почистено е и машината продължава да работи", обясни Братоев.

Той увери, че няма нищо обезпокоително.

По-късно от Столична община съобщиха, че преминаването през пешеходния подлез на бул."България" и бул."Ив. Гешов" е напълно възстановено.
Последно в Общество


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.