Шефката на НАП вече с над 4000 лв. заплата заради заслуги

stat
12:44  |  21 март 2018 | Бизнес / Редактор Десислава Димитрова /  
Галя Димитрова повишила събираемостта на приходите Галя Димитрова повишила събираемостта на приходите

Министерският съвет определи на изпълнителния директор на НАП Галя Димитрова увеличение на основната месечна заплата с 10% спрямо настоящия й размер.
От 1 април тази година тя ще получава 4070 лева, съобщиха от правителствената информационна служба.

"Решението е обусловено от водещия принос на ръководителя на приходната агенция за успешното изпълнение на основните стратегически и оперативни цели на НАП за 2017 г., свързани със събираемостта на приходите, доброволното изпълнение на задълженията и предоставяните електронни услуги" - така се мотивираха от кабинета.

В съобщението се уточнява, че съгласно чл. 8, ал. 5 от Закона за НАП, възнаграждението на изпълнителния директор се определя от Министерския съвет. Предложението обаче е внесено от финансовия министър Владислав Горанов.

Галя Димитрова оглави данъчната агенция в началото на месец май миналата година, след като тогавашният директор - Бойко Атанасов, става третият заместник-министър на финансите с ресор „Приходни агенции”.

„Галя Димитрова има 22-годишен опит в приходната администрация, ръководила е различни звена. От 2013 г. е заместник-изпълнителен директор на НАП”, подчерта тогава Горанов.




Последно в Бизнес


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.