Бареков ще връща Народна република България

stat
10:32  |  22 април 2014 | Политика / Редактор Десислава Димитрова /  
Николай Бареков прави кебапчета в Челопечене, където бе гост на традиционния събор Николай Бареков прави кебапчета в Челопечене, където бе гост на традиционния събор
Сн.: БГНЕС

Една от следващите ни инициативи в НС ще е да върнем старото име Народна република България, обяви Николай Бареков. Той очаква още един депутат да напусне ГЕРБ.
Лидерът на "България без цензура" обяви намеренията си да върне името на България от социалистическо време при среща със симпатизанти в столичния ромски квартал "Факултета", съобщиха от партийния пресцентър.

"Думата "народ" трябва да се върне, за да се знае, че той държи властта. Едно от най-големите престъпления на старите седесари в лицето на Иван Костов и на новите червени в лицето на Луканов беше, че махнаха думата "народ" . Това показва и замисъла - народът да бъде в опозиция и да управлява мафията", заяви още Бареков. 

Той попита какво странно има в думата "народна" и уточни, че се надява заедно с други политици да внесат такова искане.

Бившият журналист обяви още, че ББЦ е партия на работническата класа, а не на безработицата.

"В квартала видях много магазинчета на дребни собственици, хората се опитват да оцеляват. Обещавам на тези хора работа и работни заплати", добави той.

Междувременно, при друга предизборна среща - в Челопечене, Бареков обяви, че още един депутат напуска групата на ГЕРБ и ще се присъедини към ББЦ. Той не издаде неговото име, очаква се това да стане ясно днес. Неотдавна Бареков заяви, че до евроизборите очаква 7-8 души да се отцепят от ГЕРБ.

Досега партията на Бойко Борисов напусна Светлин Танчев, който обяви принадлежност към ББЦ. Бившият шеф на НАП Красимир Стефанов, също напуснал групата на ГЕРБ, Бареков определи като експерт, който ще помага на ББЦ.

По време на срещата си със симпатизанти в Челопечене Николай Бареков лично пече и раздава кебапчета и кюфтета с обяснението:

"В Челопечене е най-голямата ни структура в околните на София, затова дойдохме да почерпим хората".





Последно в Политика


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.