Предстоят още експертизи за смъртта на руския посланик в ООН

stat
04:28  |  22 февруари 2017 | По света / Автор Николай Големанов /  
Постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин почина внезапно на 64 години Постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин почина внезапно на 64 години
Сн.: БТА

В съдебномедицинската служба на Ню Йорк бе извършена аутопсия на тялото на починалия внезапно в понеделник постоянен представител на Русия в ООН Виталий Чуркин.
Това предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

За установяване на причините и начина на смъртта на дипломата обаче ще трябва да бъдат извършени допълнителни изследвания, съобщи вчера Джули Болсър, говорителката на съдебномедицинската служба.

Тези допълнителни изследвания включват токсикологични и други тестове, които може да отнемат седмици.

Москва все още не е посочила дата за погребението на Чуркин.

Съдебномедицинската служба на Ню Йорк се занимава с разследване на смъртни случаи при: инциденти; самоубийства; внезапна смърт; смърт, причинена от насилие; смърт на човек, който видимо е изглеждал здрав; смърт, настъпила по странен или подозрителен начин.

В повечето разследвани от службата смъртни случай се оказва накрая, че няма нищо подозрително и че смъртта е настъпила по естествени причини.

Американският президент Доналд Тръмп каза, че е натъжен от неочакваната кончина на руския постоянен представител в ООН Виталий Чуркин. В изявление Тръмп нарече Чуркин "вещ дипломат".

Президентът призна, че между Чуркин и американския постоянен представител е имало понякога разногласия. Той обаче добави, че Чуркин е "изиграл съществена роля в работата със САЩ по редица ключови въпроси, за да бъде постигнат напредък в глобалната сигурност".




Последно в По света


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.