Цветанов: Коалицията ще реши за оставката на Петкова

stat
12:53  |  23 февруари 2018 | Политика / Редактор Таня Тодорова /  
Цветан Цветанов заяви, че Петкова е изключително отговорен държавник Цветан Цветанов заяви, че Петкова е изключително отговорен държавник
Сн.: БТА

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че Коалиционният съвет ще реши дали да приеме оставката на министъра на енергетиката Теменужка Петкова.
Ще излезем с достойнство от тази ситуация, коментира пред журналисти  Цветан Цветанов във връзка със заявената от Петкова оставка.

Оставката на министъра на енергетиката Теменужка Петкова ще бъде обсъдена на коалиционен съвет след завръщането на премиера Бойко Борисов от Брюксел. Това обясни Цветан Цветанов и посочи, че е разговарял с министър-председателя.

Решението, което ще се вземе за нейната оставка, ще бъде на коалиционен съвет между "Обединени патриоти" и ГЕРБ, който ще се състои съвсем скоро, просто в момента премиерът е в Брюксел, обясни Цветанов.

"Оставката е нейно желание и волеизявление. Когато се върви към оставка на такава висока позиция, коалиционният съвет трябва да се запознае с абсолютно всички детайли, за да имаме единна позиция дали ще се приеме оставката или няма да се приеме", добави той. По думите му твърде рано е да се говори за неин заместник на поста.

Теменужка Петкова е един достоен човек, по никакъв начин не иска да оставя някакви съмнения, че има някакво отношение към сделката за продажбата на ЧЕЗ, заяви Цветанов. Той посочи, че това е сделка между две частни компании, тя е осъществена в Чехия, не в България и има компетентни органи като КЕВР, които трябва да се произнесат.

"Има обаче много заинтересовани да атакуват Петкова. В момента това е удобна ситуация, от която опозицията се възползва. Могат действително да търсят поредния скандал, който искат да генерират в обществото“, заяви Цветанов.

По думите му в днешните новини ще се говори за оставката на енергийния министър, а няма да се отдаде необходимото на случващото се в Брюксел и че Бойко Борисов председателства Съвета.

Оставката на Теменужка Петкова е прибързана, заяви пред журналисти и министърът на финансите Владислав Горанов.




Последно в Политика


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.