И пенсионерите на протест, искат 500 лв. минимум

stat
12:12  |  11 януари 2018 | Общество / Редактор Георги Брандийски /  
Ние сме всеки четвъртък тук, защото сме омерзени от това отношение на управляващите към нас, казаха протестиращи Ние сме всеки четвъртък тук, защото сме омерзени от това отношение на управляващите към нас, казаха протестиращи
Сн.: Bulphoto

Пенсионерски организации настояват минималната пенсия да стане 500 лв.
Традиционно, както всеки четвъртък, те се събраха в градинката между Софийския университет и Народното събрание. Този им протест съвпадна с откриването на българското председателство на ЕС.

Възрастните хора призоваха правителство и парламент да им осигури достоен живот.

Ние сме всеки четвъртък тук, защото сме омерзени от това отношение на управляващите към нас. Поставени сме в ъгъла като виновници за нещо, за което ние нямаме никаква вина. Държавата да унижава болните и онеправданите е недопустимо, коментираха протестиращите пред БНР.

През миналата година минималната пенсия бе вдигната на 2 стъпки от 160 на 200 лв. За това настояваха коалиционните партньори от ПФ, макар че тяхното предизборно обещание бе за 300 лв. минимална пенсия.

Днес в София има поне 9 протеста. Протестират привърженици на Истанбулската конвенция, полицаи, еколози, банскалии, пенсионери и др.Последно в Общество


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.