Президентът извъртя коремно пред командосите в Пловдив

stat
13:55  |  13 март 2018 | Политика / Автор Лилия Чалева /  
Президентът извъртя коремно пред командосите Президентът извъртя коремно пред командосите
Сн.: Наташа Манева, в. Марица

Президентът Румен Радев събра очите на военните парашутисти и техните командири в Пловдив, като скочи на лоста и извъртя коремно като по устав.
Това стана при днешното посещение на държавния глава в 68-а бригада Специални сили под тепетата по повод 75 г. от сформирането на парашутната дружинка, чийто наследник е бригадата, съобщи електронното издание на в. "Марица".

Държавният глава бе посрещнат с военен ритуал, прие строя на почетния караул.

След това командосите му показаха най-новото си въоръжение – автомати и автоматични оръжия за близък бой със заглушител, които гостът оцени много високо.

Радев попита един от бойците: Ако сега трябва да атакуваш една къща с терористи, кое оръжие ще избереш? Униформеният веднага му отговори, че ако го спуснат направо пред къщата, ще избере къс автомат със заглушител, а ако е в гората, ще вземе калашник.

Президентът видя и специалния статив, с който парашутистите ще тренират скокове и разговаря с една от дамите под пагон в бригадата. Не се разбра какво точно си казаха двамата, но Радев изведнъж се метна на първата висилка и направи коремно без никакво предупреждение за домакините и охраната си.

На полигона по въздушно-десантна подготовка Радев наблюдава демонстрация на способности от военнослужещите.

Всички демонстрираха страхотни умения и за мен към нашите Специални сили трябва да има специални отношения, защото тук служат българи, за които понятията дълг, чест, патриотизъм не са празни приказки, а ежедневие, каза за БТА след демонстрациите президентът.

Вижте снимки >>

Според него трябва да се направи така, че Специални сили да бъдат нашето стратегическо оръжие.

На въпрос какво им трябва Румен Радев отговори - много по-добри условия и за спорт, и мисля, че трябва да се започне с една подходяща спортна зала и тотална промяна на сградния фонд.

Според държавния глава битовите условия трябва да съответстват на тежестта на тренировките и подготовката им за тази професия. Не на последно място президентът посочи, че трябва ново оборудване и най-важното - лична мотивация и издигане на социалния статус на тези момчета и момичета.

Пред журналисти президентът коментира промените в Закона за частната охранителна дейност, които според него влизат в противоречие с Конституцията ни. Там много ясно е записано, че общественият ред и националната сигурност са ангажимент на изпълнителната власт, а не на търговци, получили лиценз за охранителна дейност, добави Радев.

Според него абдикирането на държавата от това много важно задължение не е в интерес на българските граждани. Радев обясни, че съвсем различно е това, което хората сами наемат като охрана в малките населени места. Правили ли сте репортажи за кметове, които се държат като феодали, запита президентът и продължи - сега такъв кмет вече ще си има феодална армия, която ще се издържа от държавата и това за мен не е правилно.




Последно в Политика


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.