Илиян Зафиров: ДПС ще придобие КТБ с помощта на Горанов

stat
08:33  |  16 април 2015 | Общество / Редактор Десислава Димитрова /  
Илиян Зафиров е един от обвинените за аферата Илиян Зафиров е един от обвинените за аферата
Сн.: БГНЕС

Хора около Делян Пеевски и ДПС ще придобият КТБ на нищожна цена във взаимодействие с министър Горанов, заяви бившият директор на банката Илиян Зафиров.
Още миналата година прокуратурата повдигна обвинения за умишлена безстопанственост срещу Зафиров и другите ексдиректори - Георги Христов, Орлин Русев и Александър Панталеев, и им наложи мерки за неотклонение "парична гаранция" от по 10 000 лева.

Най-големият кредитор на банката е фирма на Делян Пеевски. Финансовият министър Владислав Горанов действа в активно взаимодействие с ДПС, така че отиват натам нещата”, коментира Илиян Зафиров пред bTV. 

По думите му процесът по обявяването на банката в несъстоятелност ще приключи дори в по-кратък от законовия 7-дневен срок, "както три висящи дела бяха довършени на коленце, за да може да мине вчера делото в съда”.

Вчера делото за фалита на КТБ започна в Софийски градски съд при закрити врата по молба на синдиците на банката и Фонда за гарантиране на влоговете. Съдията ще излезе с решение до седмица.

След като ”има достатъчно факти”, слагайте те ги на масата - дайте им гласност! Това си остава най-сигурния начин да защитите тезата си все пак!

Пипи Чорапчето
Целта е активите на банката да бъдат реприватизирани. Минава се през национализация на КТБ – тя ще бъде купена от Българската банка за развитие, след което ще бъде продадена на когото трябва и за колкото трябва”, каза още Зафиров и уточни, че това са Пеевски и хора от кръговете около ДПС.

И от партията, и лично депутатът неведнъж отрекоха да са имали взаимоотношения с мажоритарния собственик на банката Цветан Василев или да са част от сценарий за фалита й.

Според Илиан Зафиров обаче има достатъчно факти, които замесват името на Пеевски.




Последно в Общество


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.