Борисов с ретро кола на избори, Нинова призова за сигурност

stat
10:46  |  26 март 2017 | Политика / Редактор Георги Брандийски /  
Бойко Борисов отиде с ретро автомобил да гласува в Банкя Бойко Борисов отиде с ретро автомобил да гласува в Банкя
Сн.: БТА

Лидерите на основните политически сили гласуваха още в ранните часове на днешните избори за 44-то Народно събрание.
„Гласувах за стабилна, предвидима, единна България. Утре трябва да бъдем единни като нация, тъй като проблемите на границата и отвъд нея са тежки”.

Това каза бившият премиер Бойко Борисов при излизането си от секцията. Той гласува малко след 9 ч. в Банкя.

„Българите са такива, когато ни подценят - даваме най-доброто”, добави той по повод вчерашния футболен мач с Холандия. Размазахме ги с игра, коментира той.

Преди време ЦИК го сезира за изказване в деня на вота и сега Борисов се ограничи само с думите:

„Пожелавам успех на всички. Да упражним правото си на глас и най-вече от утре да сме единни. Това си пожелавам”.

Относно Турция Борисов заяви, че тепърва ще говори по тази тема.

„Много неща трябва да се направят и от Европа, и от Турция. Трябва да се запази мирът и спокойствието. Този тон и тези действия са пагубни за България”, добави той.

В профила си във Facebook Борисов пусна видео как отива да гласува с личния си ретро автомобил.

"Гласувах за промяна, сигурност на границите и в домовете ни и за справедливост. Всяко дете да може да се образова, всеки човек, който има нужда, да може да се лекува, малкият и средният бизнес да работи спокойно без натиск, повече българи да имат работа и с по-високи доходи", каза пък Корнелия Нинова, след като гласува в община Оборище.

Тя допълни, че иска хората да са спокойни и е гласувала за промяна в живота. "Младите да раждат и отглеждат децата си в България, сигурност на границите и вътре в страната, справедливост и да не се дава възможност на никоя чужда държава да влияе на нашите български работи", посочи още Нинова.

Гласувах за спасението на България. Това каза пред журналисти в Кърджали лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, минути след като даде своя глас в 45-а секция в СУ"П.Р.Славейков".

Той призова представителите на медиите също да гласуват и да участват активно в изборите. Попитан защо е важен за него и за партията, която представлява, вота в Кърджали той отговори:

"За цяла България е важен вота в Кърджали. Кърджали е част от България". Карадайъ определи предизборната кампания като добра, позитивна и патриотична за неговата партия. Разяснихме призива, който го има на нашите плакати и казахме защо "Да спасим България" не е слоган, не е мото, а е призив към всички български граждани.

„Дадох гласа си за това децата на България да се върнат у дома - тези, които са избягали. А тези, които са тук, да имат желанието да останат и да градят семейство и дом в България. Това заяви Веселин Марешки, след като упражни правото си на глас.

Лидерът на партия „Воля” и кандидат за варненски депутат гласува в секция 175 в курорта „Златни пясъци”. Не само във Варна, а и в цяла България, очаквам положителен резултат, което означава в първата тройка, сподели още Марешки, който днес става на 50 години.

Той бе категоричен, че не би участвал в коалиция с тези, които продължават да грабят България.

Съпредседателят на Обединени патриоти Валери Симеонов упражни правото си на глас на парламентарните избори. Той пусна бюлетината си в училище „Найден Геров“ в Бургас.

Симеонов пристигна сам и бе посрещнат от група симпатизанти. На излизане той заяви, че е гласувал за тази политическа сила, която няма да допусне вмешателство на Турция във вътрешните работи на страната ни, изгради оградата по границата и спре изборния туризъм.

Симеонов каза още, че е гласувал за националната сигурност, по-високи доходи и пенсии в България.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров гласува в математическата гимназия в родния си град Ямбол. Заедно с него бяха първородният му син Волен-младши и Деница Гаджева, съобщават от партията.

"Гласувах за бъдещето на България, за децата на България, които един ден като пораснат и попитат - татко ти какво правеше, когато имаше нужда да се действа - аз да бъда с чиста съвест и да кажа - правех това, което трябва. Влагах всички усилия българите да живеят достойно", е заявил Сидеров.

"Мисля, че днес е хубав ден на надежда, ден на по-добро бъдеще. Смятам, че днес българите ще бъдат разумни, умни, ще направят верния избор. Няма място и време за грешки", е допълнил патриотът.

Публикувано във факти.бг: "Гласувах за единна и неделима, демократична, евроатлантическа България с неприкосновени граници. Гласувах и наред с това и за неприкосновеността на идентичността на всеки един български гражданин, на името му, езика му , религията и културата му". Това заяви Лютви Местан след като пусна бюлетината.

„Гласувах за истинско равноправие, а не само на думи на етнически, религиозни и културно различните. Гласувах за това да не бъдат повече унижавани. Никой да не им пречи да влизат свободно в своята родина. Гласувах за това никой да няма право да ги малтретира, когато влизат в родината си Република България“, каза Местан.




Последно в Политика


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.