Прокуратурата иска само глоба за мъж, пребил лекарски екип

stat
21:38  |  23 април 2014 | Общество / Редактор Елица Петрова /  
Побоят над лекарския екип стана миналата година Побоят над лекарския екип стана миналата година

Започна делото срещу Ленко Панов, нападнал екип на "Бърза помощ" преди година. Вместо наказание, държавното обвинение е поискало само глоба срещу нападателя.
В обвинителния акт срещу него е записано, че на 25 май 2013 г., около половин час след полунощ, от адрес на ул."Босилек" в София е бил извикан екип на спешна помощ, за да помогне на жена в безпомощно състояние.

Шофьорът на линейката, лекарят и медицинската сестра са пристигнали на адреса в 01.10 часа. Близките на нуждаещата се жена, сред които бил и Панов, са решили, че екипът е закъснял. По тази причина Панов се приближил до сестрата, съборил я на земята, ударил я с юмрук по главата и започнал да я рита. С действията си й причинил - лека телесна повреда.  Леко били пострадали и шофьорът на линейката, и лекарят.

За побоя първоначално бяха арестувани освен Ленко Панов и Даниела Николова и Илиян Димитров.

Софийският районен съд пусна и тримата от ареста, но по-късно Софийският градски съд постанови Ленко Панов да бъде задържан.

Близо година след инцидента пред съда за нападението над медицинската сестра Люсия Илиева застана само Панов.

За нанесената телесна повреда обаче прокуратурата предложи на съда той да бъде освободен от наказателна отговорност и само да бъде глобен, предаде БТА.

В съдебната зала днес не се яви представител на прокуратурата. Панов пък е подготвил защитата си с двама адвокати, които както преди началото на съдебното заседание, така и след края му отказаха да разговарят с журналисти.

Ленко Панов заяви пред съда, че знае в какво е обвинен, разбира обвинението, но допълни, че прокуратурата е допуснала някои грешки. Също като адвокатите си, само че изблъсквайки журналистите, Панов отказа коментари по обвиненията срещу него.

Защитата и обвиненият в телесна повреда Панов поискаха да бъдат разпитани някои свидетели, сред които и самата посочена от прокуратурата за пострадала медицинска сестра.

Следващото заседание по процеса е на 6 октомври.




Последно в Общество


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.