Бивш шеф на съд и адвокат станаха обвиняеми

stat
12:16  |  15 януари 2018 | Общество / Редактор Надежда Христова /  
Очаква се съдът да насрочи дата за делото Очаква се съдът да насрочи дата за делото
Сн.: БТА

Софийска градска прокуратура повдигна обвинения на бившия председател на Районния съд в Раднево - Евелин Драганов и адвокат Филип Горов от Стара Загора
Двамата са привлечени към наказателна отговорност за опит към лично укривателство, извършено в съучастие и в условията на продължавано престъпление, съобщиха от държавното обвинение.

Събрани са доказателства, че в периода от 27 януари м.г. до 31 май м.г. Евелин Драганов и Филип Горов заедно и по отделно са направили опит да помогнат на подсъдимата Люба Петрова, да бъде осуетено спрямо нея наказателно преследване.

Спрямо Петрова се води наказателно производство за документни и длъжностни престъпления, което се намира в съдебна фаза.

Действията на Драганов и Горов се изразявали в провеждането на срещи и разговори с двама от основните свидетели по делото, водено срещу Люба Петрова, в хода на които ги убеждавали да оттеглят показанията си срещу нея.

Действията на обвиняемите останали на фазата на опита, тъй като двамата свидетели отказали да променят показанията си.

Към периода на извършване на престъплението Евелин Драганов не е заемал вече длъжността председател на Районния съд в Раднево. Двамата са с мярка за неотклонение "подписка".

Очаква се съдът да насрочи дата за делото.

Бившият шеф на съда в Раднево е подсъдим по още едно дело - за закана за убийство на деловодителката от районния съд в Раднево Йовка Митева.

През септември 2013 г. Евелин Драганов, когато вече не бил ръководител на съда, но замествал председателката на съда Христина Вълчанова, се обадил на Митева, като започнал да я ругае: "Мръсна ку**о, ще ти счупя ръцете и краката... ти какво искаш, да сляза долу и да смачкам майка ти. Ще затрия целия ти род до последното семе...Ще избия цялото ти семейство, ще отрежа главата ти и ще напълня устата ти с червеи".

Това са част от репликите към деловодителката, която според обвинението изпитала силен страх и поискала да напусне работа. 

Процесът тръгна през лятото на 2016 година, а през ноември м.г. Софийският градски съд оправда Драганов. 




Последно в Общество


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.