Путин спял с пушка-помпа под възглавницата на младини

stat
10:59  |  15 март 2018 | По света / Автор Иво Некитов /  
Путин е спял със заредена пушка до леглото през деветдесетте години Путин е спял със заредена пушка до леглото през деветдесетте години
Сн.: Shutterstock

През деветдесетте години на миналия век бъдещият президент на Русия Владимир Путин понякога си лягал с пушка-"помпа" под възглавницата, потвърди самият той.
За този епизод от живота на Путин първоначално разказа близкият му приятел от времето на работата му в старата руска столица Сергей Ролдугин. Той направи това във втората част на документалния филм на Андрей Кондрашов, посветен на държавния глава, предаде РИА "Новости".

Коментирайки тази информация, Путин споделя, че за т. нар. "Бандитски Петербург" от деветдесетте години има доста преувеличения и измислици, но "като цяло обстановката беше бойна".

"На вилата си в околностите на града аз често си лягах да спя с пушка-помпа до себе си, това е истина. Но времената бяха такива - предпазливият и Господ го пази", споделя Путин.

Президентът на Русия е разказва още, че не счита, че е необходимо да се говори за подготовката на покушенията срещу него.

"Мислите ли, че за това е необходимо да се говори?", каза той в интервюто с Кондрашов.

"Има много общи фрази в това отношение, например, (президентът на Казахстан) Нурсултан Назарбаев обича да казва "Тронът и ешафодът са винаги близо един до друг". Разбира се, това е метафорично казано. Никога не съм се чувствал, като да съм на някакъв трон. Факт е, че когато човек прави своя избор, той трябва да приеме и последствията от този избор", добавя Путин, цитиран от ТАСС.
 
Филмът "Путин" бе анонсиран в неделя от телевизионния журналист Дмитрий Киселев и на страници в социалните мрежи. В него Путин президентът говори за обстрела на неговия хеликоптер в Чечения, където той, като временен държавен глава, пристига на  31 декември 1999 г. - 1-ви януари 2000 г., за да поздрави войниците от Обединените федерални сили.





Последно в По света


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.