Русия бомбардирала 472 ”терористични цели” за 48 часа

stat
13:18  |  23 ноември 2015 | По света / Редактор Таня Тодорова /  
Поразена от руски въздушен удар петролна рафинерия на ИДИЛ в Сирия Поразена от руски въздушен удар петролна рафинерия на ИДИЛ в Сирия
Сн.: EPA/БГНЕС

Руската армия съобщи, че е бомбардирала 472 "терористични цели" в Сирия през последните 48 ч., включително колони от камиони цистерни и рафинерии на ИДИЛ.
През изтеклите два дни руската авиация в Сирия унищожи голямо петролохранилище и рафинерия край град Ракка, съобщи днес говорителят на министерството на отбраната в Москва генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от ТАСС и БТА.

Изпълнявайки бойни задачи за унищожаване на колони от камиони цистерни и рафинерии в петролоносните полета в Северна и Източна Сирия, руските бомбардировачи Су-34 ликвидираха голямо хранилище на 15 км югозападно от Ракка и рафинерия на 50 км южно от града, уточни той.

Руската авиация получи нареждане миналата седмица да атакува камиони цистерни, превозващи петролни продукти в зоните под контрола на "Ислямска държава", за да пресушат основния извор на финанси на организацията.

За 5 дни самолети от Въздушнокосмическите сили на Русия унищожиха в Сирия над 1000 камиона цистерни, превозващи суров петрол за нефтозаводите, контролирани от организацията "Ислямска държава", добави генералът.

На 19 ноември руският генерал от Генщаба Андрей Картаполов заяви, че
руската бойна авиация в Сирия е започнала "свободен лов" на автоцистерни.

Последните дни въздушните удари на САЩ, Русия, Франция са насочени срещу търговията с петролни продукти, която е основен източник на доходи  за "Ислямска държава".

Миналата седмица Русия съобщи, че е нанесла значителен брой въздушни удари по крепостта на ИДИЛ в Сирия - град Ракка.

Руската авиация е увеличила двойно броя на ударите по обекти на „Ислямска държава“ в Сирия, което е позволило да бъдат обхванати всички места на терористите в страната.

Днес стана ясно, че Великобритания и Франция се готвят да засилят сътрудничеството в борбата с международния тероризъм.
Великобритания също трябва да извършва въздушни удари в Сирия и това ще бъде подложено на вот в британския парламент, каза премиерът Дейвид Камерън след среща с френския президент.
Франсоа Оланд обяви, че Франция ще засили своите въздушни удари срещу "Ислямска държава“ в Сирия.





Последно в По света


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.