Радев приветства ратификацията на договора от Македония

stat
19:01  |  15 януари 2018 | Политика / Редактор Мануел Насименто /  
Румен Радев: Отваря се нова европейска страница в двустранните отношения Румен Радев: Отваря се нова европейска страница в двустранните отношения

Държавният глава даде висока оценка на ратификацията на договора между Република България и Република Македония от парламента в Скопие.
С това завършват процедурите и се открива пътят за влизането в сила на този най-важен за двустранните отношения политически документ, се казва в съобщение на прессекретариата на президента.

Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество, който е резултат от дългогодишните усилия на дипломати и държавници, отваря нова европейска страница в двустранните отношения.

Влизането в сила на този международен акт идва в момент, в който България пое председателството на Съвета на Европейския съюз.

Това има огромно значение за българо-македонските двустранни отношения и дава силен сигнал за позитивните развития на Балканите, които доближават региона към Европа, в контекста на приоритетите на българското председателство.

Президентът Румен Радев призова за стриктно изпълнение на условията, заложени в договора, както и за стартирането на всички проекти, които той ще направи възможни, в името на благоденствието на гражданите на двата близки народа.





Последно в Политика


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.